Een fraaie omgeving met een ongekende variatie in natuur.

Rust en natuur

In de omgeving van dit mooie villapark in Drenthe zijn vele mogelijkheden om een verblijf op ons Recreatie- en Villapark naar uw eigen wensen invulling te geven. De kop van Drenthe biedt u een enorme variatie in landschapsvormen. Een uitstekend fietspadennet voert u door het Stroomdallandschap Drentse Aa, over heidevelden, langs hunebedden en door pittoreske Drentse dorpjes.

Actie en avontuur

Er zijn veel mogelijkheden om avontuurlijk en actief bezig te zijn. Voor gezinnen met kinderen is het goed om te weten dat er in de directe omgeving heel veel leuks te beleven valt: de pretparken het Drouwenerzand in Drouwen en Duinen Zathe in Appelscha, WILDLANDS Adventure Zoo in Emmen zijn hier voorbeelden van. Het Vakantiepark ligt centraal en dichtbij gezellige steden als Assen, Emmen en Groningen.

Dagje naar Ameland of Schiermonnikoog

Vanaf villapark Akenveen kunt u prima een dagtrip maken naar Ameland of Schiermonnikoog. Vanaf het villapark rijdt u ruim binnen een uurtje naar Holwerd of Lauwersoog. De boot vertrekt om 9.30 uur en de overtocht duurt ongeveer 45 minuten. Om ca. 10.20 staat u op één van deze waddeneilanden. Heerlijk genieten van het strand de duinen en de dorpen en  u kunt om 16.30 uur of om 19.30 weer met de boot terug. Echt een aanrader, ook voor kinderen een leuke belevenis. Zo kunt u vanaf een villapark in Drenthe een heerlijke dag uit naar een prachtig eiland.